Expres menu - hotová jídla

Všichni máme hodně aktivit a často nemáme ani čas na výběr kvalitního jídla a pití. Proto se uchylujeme k takovým řešením jako je fast food, polotovary či hotová jídla ze supermarketu. Konzervy a hotová chlazená jídla nám sice mohou ušetřit čas s vařením, ale zase zabírají místo v chladničce či ve skříni a také nebývají moc chutná a neobsahují potřebné živiny. Navíc i ušetřený čas je relativní – konzervy nemůžeme ohřát v mikrovlnce a hotová chlazená jídla zase nemůžeme dávat do trouby. Zakoupením jídla s sebou ve fast fodu či v restauraci si zase přinášíme domů mnoho plastových odpadů (plastová miska, plastový příbor, sáček) a tím zatěžujeme životní prostředí.

 


Expres Menu přináší řešení

  1. Příprava jídla EXPRES MENU Vám zabere maximálně 15 min, zbývající čas můžete věnovat sobě a svým koníčkům
  2. Tím, že si otevřete jen požadovanou porci jídla, zabráníte plýtvání a vyhazování nespotřebovaného jídla, za které jste nemálo zaplatili. Naše jídlo je navíc výrazně levnější než jídlo v restauraci.
  3. Jídlo vyrábíme bez chemických a konzervačních látek a také bez lepku, takže děláte něco pro své zdraví.
  4. Ke skladování nepotřebujete chladničku, která spotřebovává energii a zatěžuje životní prostředí. Jídla jsou balena v recyklovatelných obalech.

 

Hotové jídlo
Produkty jsou již tepelně zpracované. Jejich příprava tedy spočívá pouze v ohřevu. Nemusíte přidávat žádnou vodu ani jídlo převářet. Není vakuováno! Jídla jsou bez přílohy.

Dlouhá doba spotřeby
Jak je možné, že produkty mají dobu spotřeby 3 roky? Používá se technologie CTP, kterou je možné přirovnat k známému zavařování, kdy jsou již uvařená jídla zabalena do obalu a za pomocí vysoké teploty sterilována. Doba spotřeby je oficiálně certifikovaná Zkušební laboratoří v Hradci Králové.

Skladovat do +30 °C
Produkty EXPRES MENU nemusíte skladovat v lednici ani mrazáku. Jednoduše je uskladněte tam, kde je stabilní teplota do +30 °C a kde zároveň nebudou na přímém slunci. Krátkodobě vydrží i vyšší teplotu, např. během cesty do Chorvatska nebo při turistickém výšlapu.

Žádná chemie
Během přípravy jídel nepoužíváme žádné chemické přísady. Naší základní a jedinou přísadou jsou vždy čerstvé 100% přírodní suroviny. Odmítáme používat jakékoliv chemické konzervanty.

Český výrobek
Od rodinné firmy z Krkonoš. Cílem je přinášet zákazníkům radost z produktů. Všechny výrobky jsou výsledkem práce kuchařů, kteří ručně připravují každý výrobek. Nevyužívá se žádná strojní výrobní linka.

 

Snadná příprava

Příprava jídla
Produkty jsou již zcela uvařené a tepelně zpracované. Jejich příprava tedy spočívá pouze v ohřevu (samozřejmě se dají jíst i za studena). Nemusíte přidávat žádnou vodu ani jídlo převářet. Jídlo si tak připravíte během pár minut a můžete podávat.

Ohřát můžete několika způsoby

  1. Vložte uzavřený sáček do hrnce s horkou vodou (nebo do rychlovarné konvice) nechte cca 10 min prohřát a po otevření servírujte přímo na talíř.
  2. Sáček vyprázdněte přímo do hrnce (nebo pánvičky) a ohřívejte cca 5 min.
  3. Přendejte jídlo ze sáčku do vhodné nádoby a ohřejte cca 3 min v mikrovlnné troubě
  4. Použijte samoohřev od Adventure Menu, vložte uzavřený sáček a nalijete trochu vody. Za cca 12 min je jídlo ohřáté.

 

 

 

 

Nutriční benefity

Kvalita surovin a technologie
Jídlo je zpracovávané ručně a vyrábí se z nejlepších českých surovin, které jsou vyráběny na zakázku. Suroviny neobsahují žádné konzervanty ani chemické látky. Při přípravě se dbá na zásady zdravé výživy, dodržuje se správný technologický proces a nepoužívají se polotovary. Právě proto jsou jídla kvalitní, chutná i zdravá.

Informace o nutričním složení
Pokud dodržujete zásady zdravé výživy, je dobré sledovat nutriční hodnoty potravin, které uvádíme v přehledné tabulce na každém výrobku.

Dobrá stravitelnost
Čerstvě uvařená jídla jsou naplněna do bariérového sáčku, následně na krátkou dobu zahřáta a poté zchlazena. Tím je zaručeno, že je jídlo dostatečně tepelně upravené a dobře stravitelné.

Nedehydrují organizmus
Jídla  nejsou dehydratovaná, jsou uvařena klasicky a tak obsahují optimální množství tekutin, které tělo potřebuje a nezpůsobuje jeho dehydrataci.

Nízká hladina soli
Ve všech vyráběných jídlech je sníženo množství soli na minimální úroveň. Jeho množství uvádíme na obalu, abyste mohli sledovat doporučenou denní dávku.

Neobsahují škodlivé látky
Při výrobě jídel se využívá unikátní metoda CTP, díky níž se nemusí používat žádné chemické látky a konzervanty.

Všechna jídla jsou BEZ LEPKU
Bezlepková jídla jsou vhodná i pro zdravého člověka bez zdravotních problémů. Lepek je totiž látka, kterou lidský organismus neumí rozložit, a proto díky použití bezlepkové mouky jsou výrobky lépe stravitelné a obsahují více energie

 

Proč jsou Expres Menu jídla zdravá?

  1. Známe původ všech použitých surovin. Máme doložen původ každé dodávky masa, zeleniny i dalších surovin. Odebíráme jen nejkvalitnější suroviny a např. hovězí maso odebíráme pouze z mladých českých býčku v regionu z volných chovů.
  2. Při tepelném zpracování využíváme té nejmodernější technologie. Naporcované maso se vkládá do předehřátého konvektomatu na cca 300 °C, díky čemuž se maso povrchově zatáhne a zůstane šťavnaté. Poté se přístroj přepne do parního režimu, při kterém probíhá dušení do měkka. Posledním krokem je přepnutí na horkovzduch a na masu se vytvoří kůrčička. Přebytečný tuk odkapává do záchytné nádoby, čímž nedochází k přepalování tuků a vytvoření karcinogenních látek.
  3. Sterilujeme patentovanou metodou CTP. Uvařené jídlo naplníme a hermeticky uzavřeme do bariérového sáčku. Pak ho následně ještě jednou rychle zahřejeme. Tímto procesem dosáhneme významného zlepšení výsledné chuti. Dojde totiž k takzvanému proležení, navzájem se propojí a zharmonizují všechny chutě. Je to podobné jako když si již uvařený gulášek necháte vystydnout a druhý den znovu ohřejete – chuť je výraznější a proloženější (legislativa ale toto nepovoluje z důvodu nebezpečí pomnožení nebezpečných mikroorganismů). Naše metoda dosáhne stejného výsledku, ale je bezpečná.