Sklípkan parahybský - Lasiodora parahybana

 

SKLÍPKAN PARAHYBSKÝ

(Lasiodora parahybana)

 

Původ:

Tento druh obývá Brazílii. Vyhledává spíše sušší oblasti, jako jsou lesy a stepi, kde si vyhledává příležitostné úkryty.

 

Velikost:

Dorůstá do velikosti 100mm. Na černém podkladu má dlouhé, světlé chlupy.

Chloupky na zadečku jsou zpravidla červenavé.

 

Potrava:

Podle velikosti pavouka. Octomilky, cvrčci, myší holátka.

Dospělí pavouk přijímá potravu jednou týdně, mladý pavouk 2-3x za den.

 

Chov:

Terárium o velikosti 30x30x30cm. Jako podklad použijeme rašelinu, lesní hrabanku nebo Lignocel.

Teplotu udržujeme mezi 22-26°C, vlhkost okolo 75%. Z kousků korkové kůry vytvoříme úkryt.