Vydatná bramborová polévka, kterou je možné podávat jako hlavní chod nejenom pro vegany a vegetariány. Osvědčenou přílohou se stal krajíc chleba. Brambory zasytí díky vysokému obsahu sacharidů, chuť polévky dokresluje kořenová zelenina. Klasická bramboračka dnes patří mezi základní jídla tradiční české kuchyně. Bez konzervantů, bez "éček", bez lepku!
Mezi tradiční české chuťovky patří jídla s houbami. Abychom neochudili vegetariány, připravili jsme oblíbené houbové jídlo bez masa. Orestovali jsme papriku s žampiony na cibulovém základu a dochutili smetanovou omáčkou.
Pohanková kaše je nejen vynikající, ale je i zdravá. Pohanka je vysoce nutričně a dieteticky hodnotná plodina. Je významným zdrojem vlákniny, minerálních látek a vitamínů (zejména vitamínů řady B a vitamínu E). Pohanka je přirozeně bezlepková, představuje bezkonkurenční zdroj rutinu a neobsahuje žádné alergeny. Je tak obilovinou, která přináší sílu, je účinná při únavě i rekonvalescenci a zvyšuje odolnost vůči infekcím. Vhodné nejen pro vegetariány a vegany, na cesty, na chatu, do kanceláře, domů pro každý den!
Luxusní koprová omáčka s vejci, která rozděluje milovníky jídla na dva tábory. Pokud patříte do tábora milovníků koprovky, neváhejte. Jemnou smetanovou koprovou omáčku s 2 vejci si vychutnáte bez složitých příprav.